Uncategorized @ro

Zece probleme frecvente cu ferestrele din PVC

By ianuarie 12, 2022No Comments

Care sunt problemele cu structurile ferestrelor

Exista momente cand ferestrele nou instalate intr-un apartament sau o casa privata au anumite probleme. Va rugam sa retineti ca instalatorii nu sunt intotdeauna vinovati de defectiunile care au aparut.

Structurile ferestrelor curg sau „plang”

Identificam cauza defectiunii: atunci cand umezeala se acumuleaza in interior intre sticla si cadru, atunci acesta este in mod clar un defect al producatorului. Probabil, fereastra este depresurizata sau exista incalcari ale tehnologiei de asamblare a structurii.

Ar trebui sa contactati imediat vanzatorul si sa solicitati remedierea problemei. Cand se inregistreaza o scurgere sau aburire a ferestrelor din partea strazii, exista picaturi de umiditate, cel mai probabil acest lucru indica o ventilatie slaba.

Se atesta acumularea apei pe profil sau sub cercevea

Daca observati umezeala care apare sub cana atunci cand deschideti cerceveaua, nu va panicati. Cel mai probabil, exista microfisuri sau garnitura de cauciuc nu este bine montata.

Fereastra metal-plastic are orificii speciale de drenaj prin care se scurge apa.

De asemenea, ar trebui sa existe gauri speciale concepute pentru a regla caderea de presiune, acestea au un efect pozitiv asupra eficientei drenajului.

Cauciucul de etansare a inghetat

Daca proprietarul structurii ferestrei a observat ca cauciucul de etansare a inghetat iarna din cauza temperaturilor scazute si a fost atestata gheata, atunci motivul acestui fenomen este asa-numita ventilatie a fantelor de inghet. Acest lucru se poate intampla si din cauza ventilatiei nu foarte bune a incaperii, ceea ce duce la aparitia condensului si, ca urmare, etansarea ingheata. O buna ventilatie in camera va rezolva aceasta problema.

Cand fereastra incepe sa inghete in stare inchisa, este posibil sa fie nevoie sa fie inlocuita complet cu un produs nou, mai eficient si modern!

Cerceveaua ferestrei a inceput sa se lase

Astfel de elemente precum cerceveaua pot fi destul de impresionante in greutate. Optiunea nu este exclusa ca, dupa un timp, sa se poata lasa si sa se atinga de suprafata pervazului. Mesterii profesionisti pot rezolva aceasta problema. Specialistii vor demonta profilul intern, vor efectua alte manipulari si apoi vor introduce unitatea de sticla la loc. Daca instalati geamuri cu asa-numitul „microlift”, atunci lasarea cercevelei nu va avea loc.

Se produce asa-numitul efect de „fluier” al ferestrelor

Se crede ca acest lucru este destul de comun si nu ar trebui interpretat ca o problema serioasa. Daca se aude un „fluierat” dupa inchiderea structurii ferestrei in timpul vantului puternic, atunci poate exista o mica problema cu supapa de ventilatie, care poate fi reglata rapid.

Se aude scartaitul cercevelei

Este foarte posibil ca murdaria si praful sa fi patruns in fitingurile perimetrale din exterior. Este suficient sa curatati spatiul dintre canale si sa aplicati unsoare pe elementele din otel ale furniturii.

Se observa un curent de aer de la fereastra

Este posibil ca geamul sa fie foarte inghetat, iar pervazurile ferestrelor impiedica trecerea aerului cald, motiv pentru care se creeaza un fenomen atat de neplacut. In plus, garniturile uzate pot fi o cauza de inconvenienta si trebuie inlocuite. Sau puteti vorbi despre o incalcare grava a tehnologiei de instalare a ferestrelor. Apoi este necesar sa depuneti o reclamatie la instalatorul produsului.

Am schimbat geamurile, dar problemele cu zgomotul si izolarea fonica nu au disparut

Pentru a nu intra intr-o situatie atat de neplacuta, ar trebui sa abordati cu mai multa atentie alegerea unei companii care instaleaza ferestre. Merita sa intrebati cu atentie reprezentantii companiei alese despre astfel de parametri precum izolarea fonica si termica, cat de eficiente sunt structurile instalate. Pentru o retinere buna a caldurii, este recomandat sa selectati modele cu trei camere care sa nu fie prea subtiri.

Pe plasticul cadrului ferestrei se observa ingalbenire

Daca plasticul din care este realizat cadrul devine galben, atunci cel mai probabil materialul PVC este de o calitate slaba. De regula, producatorul adauga in mod special coloranti si alte substante chimice la PVC pentru a mentine o culoare alba ca zapada.

Utilizarea practica a ferestrelor din PVC arata ca culoarea galbena care apare deseori se manifesta mai des in regiunile sudice ale lumii, unde se atesta un nivel ridicat de radiatie solara.

Exista cazuri cand plasticul cadrului devine galben de la fumatul de tutun din apartament sau de la smogul stradal. Problema poate fi rezolvata folosind instrumente speciale.

Masuri de baza de reparatii pentru a restabili functionarea ferestrelor

Ferestrele din PVC au devenit o parte integranta a locuintelor majoritatii orasenilor si a locuitorilor din mediul rural. Ele pot fi vazute astazi in cladiri rezidentiale, facilitati comerciale, centre comerciale, institutii sportive, medicale, de invatamant. Structurile moderne de ferestre se disting prin aspectul lor estetic, pe care il pastreaza mai mult de o duzina de ani, protejeaza perfect de zgomotul extern si retin caldura in camera pentru o lunga perioada de timp. Acesta este unul dintre numeroasele motive pentru care aceste produse sunt foarte populare in randul populatiei.

Cu toate acestea, in ciuda calitatilor tehnice si calitatii majoritatii structurilor, unitatile lor individuale pot deveni inutilizabile sau instabile. Majoritatea utilizatorilor, atunci cand apare o problema, incearca sa rezolve problema cu propriile maini.

Intreprinderea unor astfel de actiuni poate nu numai sa nu elimine problema aparuta, ci si, dimpotriva, sa o agraveze.

Prin urmare, va sfatuim insistent sa contactati mesteri profesionisti in cazul oricaror avarii.