Uncategorized @ro

Procedura si principiul pentru efectuarea lucrarilor de reparatii minore si echilibrarea ferestrelor din PVC cu propriile forte

By octombrie 19, 2021No Comments

Majoritatea persoanelor comanda un serviciu legat de inlocuirea ferestrelor din lemn invechite cu ferestre din plastic pentru a fi in trend cu tendintele moderne ale modei. Cadrul voluminos si greu al ferestrelor din plastic este conceput pentru a asigura o functionare fara intreruperi a sistemului pentru o perioada lunga de exploatare.

Daca apar astfel de situatii, este necesara ajustarea furniturii pentru ferestre. Functionarea corecta si fara probleme a hardware-ului permite proprietarului sa regleze singur sistemul de ferestre, fara a utiliza instrumente complexe.

Este recomandabil ca proprietarii ferestrelor din PVC sa studieze cu atentie modul in care functioneaza si locul unde se afla principalele detalii de reglare, precum si sa poata utiliza o cheie de mobilier, cu care se poate efectua o mica reparatie a ferestrelor.

Lucrul cu instrumentele

Pentru a efectua masuri de reparare si reglare, trebuie sa aveti la indemana:

  1. Cheie Allen de 4 mm
  2. Surubelnita Phillips de 3 si 4 mm in forma de stea.
  3. Cleste.
  4. Ulei (pentru automobile) sau un amestec de WD-40.

Specialistii companiei MEGAINSTALL, la efectuarea lucrarilor, folosesc o cheie cu o configuratie usor diferita, cu o indoire tehnologica speciala.

Algoritmul masurilor de ajustare

Nu toate tipurile de sisteme de ferestre sunt reglabile cu surubelnita stea. Producatorul foloseste suruburi pe furnituri care sunt desurubate si montate cu ajutorul unei surubelnite Phillips. Daca este necesar sa reglati fereastra glisanta, distanta elementelor de feronerie poate fi modificata.

Strangeti manerul ferestrei

  Aceasta defectiune este eliminata prin strangerea fixarii. Agatam suprapunerea dreptunghiulara de sus si de jos de margini. O rotim cu 90 °. Strangem suruburile.

Montam incuietoarea speciala de siguranta pe maner pentru a preveni deschiderea (contra deschiderii de catre copii).

Acesta sisteme de siguranta copii minimizeaza riscul ca copiii singuri, fara ajutorul adultilor, sa deschida cerceveaua. Este necesar sa demontati manerul, sa mutati stecherul, sa desurubati cele doua elemente de conectare (suruburi). Rotiti manerul de-a lungul caii conectorului, indepartati cu atentie. Instalam manerul nou achizitionat, echipat cu o siguranta si il fixam cu 2 suruburi.

In procesul de lucru, manerul este blocat, pozitiile necesare nu sunt acoperite

  1. Curatam mecanismul si il ungem bine.
  2. Cand, in timpul exploatarii, se exercita o presiune mare asupra manerului la inchiderea geamului, forta de prindere este slabita. Cand cerceveaua se inchide bine, presiunea este usor redusa. Pentru a efectua aceasta manipulare, excentricele sunt situate la capetele din partea inferioara a manerului. Pe cealalta parte sunt suruburile si balamalele.

Rotirea manerului este blocata

Cand, dupa deschiderea ferestrei, feroneria nu isi schimba pozitia, ar trebui sa mutati maneta situata la capatul cercevelei din partea de jos a manerului in lateral si sa eliberati. Sistemul isi asuma doua optiuni de manipulare:

  1. Limba plastinei, cand fereastra este deschisa, este situata la un anumit unghi fata de garnitura si este fixata la capat.
  2. Realizat sub forma unei clame care surprinde o bucata de elastic.

Setarea mecanismului de prindere

Sunt realizate manipulari de reparatii a  ferestrelor din cauza schimbarilor aparute sau din cauza schimbarii anotimpului. In timpul functionarii cauciucului de etansare, modificarile sunt inregistrate de-a lungul intregului perimetru al cercevelei. In acest sens, etanseitatea isi pierde proprietatile operationale, precum si volumul, iar pe suprafata sa apar fisurile. In consecinta, etanseitatea se deterioreaza si aerul din exterior incepe sa patrunda in incapere.

Un astfel de proces negativ precum deformarea termica a sistemelor de ferestre poate incepe sa se manifeste dupa un anumit timp, in orice moment, indiferent de perioada anului. Pentru a elimina problemele, reglati feroneria si mecanismul de prindere a ferestrei, precum si strangeti elementele structurale. Se recomanda efectuarea acestei proceduri de doua ori pe an.

Aceasta masura reduce presiunea rezultata in furnitura si imbunatateste caracteristicile de rezistenta ale garniturii. Capatul ferestrei este special echipat cu cilindri de forma ovala, care sunt amplasati cu o proeminenta si sunt amplasati in sloturile mufei.

Cadrul ferestrei prevede asa-numitele contra carlige care preseaza cerceveaua. Eforturile sunt ajustate prin derularea excentricilor sau schimbarea carligelor. Fereastra este inchisa prin rotirea excentricului, care iese mai mult vizual in interiorul sistemului de ferestre si, pentru a-l slabi, se efectueaza o miscare de rotire in directia opusa.

Furnitura ferestrelor stopeaza involuntar marginea cercevelei

Cand fereastra este des deschisa, unitatile tehnice care fixeaza furnitura devin inutilizabile. Este posibil sa se elimine defectiunea prin schimbarea pozitiei cercevelei. Piesele de furnitura sunt marcate cu embleme speciale de catre producator, pe resursa oficiala a careia va puteti familiariza cu lista masurilor care ar trebui luate la configurarea armaturilor.

Va recomandam sa va familiarizati de sine statator cu principiul de reglare a armaturilor si sa efectuati singur toate lucrarile. La fixarea sistemului de franare a cercevelei din partea inferioara a marginii (capatului), se ridica cerceveaua, partea superioara situata in partea superioara se roteste usor. Cand miscarea este limitata pana la capat, atunci cerceveaua este mutata in lateral. Atingerea din partea superioara sau inferioara este eliminata prin rotirea cercevelei, fie in sus, fie in jos de pe baldachin.

Se stie ca feroneria pentru ferestre de la diferiti producatori difera usor in ceea ce priveste setarile excentricilor. Prin urmare, va recomandam sa recurgeti la ajutorul specialistilor experimentati.