Uncategorized @ro

Cum sa pregatiti ferestrele pentru iarna.

By octombrie 19, 2021No Comments

Experienta de termen lung a companiei noastre indica faptul ca multi dintre clientii nostri nu sunt informati cu privire la modul de pregatire a sistemelor de ferestre pentru perioada de iarna ce urmeaza. Daca veti efectu aceste masuri, puteti prelungi semnificativ perioada de functionare a ferestrelor din plastic.

Curatarea ferestrelor

In primul rand, sistemele de ferestre trebuie curatate, spalate de murdarie. In acelasi timp, nu numai geamul in sine ar trebui sa fie curatat, ci si ramele, pervazurile, accesoriile, pantele (daca este posibil). Manipularile pot fi efectuate cu o carpa umeda, dar, de regula, acest lucru nu va fi suficient, prin urmare este posibil sa fie necesara utilizarea detergentilor. Procesul de curatare implica nu numai partea interioara a ferestrei, ci si cea exterioara.

Se recomanda curatarea (cu o scobitoare) a canalelor de drenaj situate in interiorul unitatii de sticla. In timpul functionarii sistemului, piesele in miscare (role de presiune) acumuleaza murdarie si praf, prin urmare, aceste parti trebuie curatate aditional si cu peria.

Ungerea (lubrifierea) unitatilor tehnice

Pentru ca toate mecanismele ferestrelor sa functioneze corect si fara probleme, acestea trebuie lubrifiate profund. In calitate de lubrifiant pot fi utilizate lubrifiantele special elaborate din silicon de productie externa.Nu se recomanda utilizarea uleiului vegetal, deoarece acesta se usuca instantaneu si poate deteriora piesele lubrifiate.

In timpul acestor activitati, va sfatuim sa deplasati usor mecanismul, astfel incat solutia sa fie aplicata bine si uniform pe suprafata mecanismului.

Verificam etanseitatea

In primul rand, ar trebui efectuata o inspectie vizuala a etanseitatii. Nu ar trebui sa existe deteriorari. Daca etanseitatea este deteriorata totalmente, este necesar sa inlocuiti piesa. Lucrarile de reparatii pot fi efectuate de dvs. achizitionand un etansant similar din magazin. Pentru a nu comite erori la achizitionarea produsului, atunci ar trebui sa luati componenta uzata cu dvs. si sa o aratati vanzatorului.

Inainte de a instala o noua garnitura, canelurile trebuie sa fie bine tratate cu silicon. Se recomanda lubrifierea periodica a benzii de etansare cu aceeasi substanta pe toata perioada de exploatare a ferestrei.

Reglarea structurilor ferestrelor

Lucrarile pentru reglarea ferestrelor din plastic nu trebuie efectuate in mod continuu, ci periodic, de obicei inainte de iarna ce urmeaza, pentru a verifica etanseitatea sistemului. Manipularile sunt efectuate folosind o cheie hexagonala.

Cea mai importanta componenta in functionarea sistemelor de ferestre in timpul iernii este forta de prindere. In anotimpul rece, se recomanda intarirea acestuia, astfel incat fereastra sa se potriveasca perfect cu canelurile. In timpul verii, aceasta forta de prindere este slabita. Piesa (excentricul), prin care se efectueaza masurile de reglare, se afla langa balamalele structurii ferestrei.