Uncategorized @ro

Patrunde vantul prin ferestrele de plastic – ce sa faceti?

By septembrie 5, 2021No Comments

Chiar si structurile de ferestre noi dupa un anumit timp isi pierd treptat caracteristicile de performanta. Anumite semne indica de obicei ca au inceput procesele negative. Unul dintre ele este fluxul de aer rece care este emanat din fereastra metal-plastica. Se pune intrebarea, in legatura cu ce apar aceste fenomene.

Probleme frecvente la ferestrele din PVC

Exista mai multe premise pentru aceasta defectiune a structurii ferestrei. Printre acestea vom evidentia:

  1. Deformarea geometriei profilului datorita expunerii la lumina soarelui, aer cald si rece. Procesele de imbatranire naturala a profilului au loc si, ca rezultat, se formeaza goluri intre cadru si caneluri. De obicei, astfel de probleme apar din cauza detaliilor de constructie de calitate slaba.
  2. Aparitia delaminarii si a fisurilor in elementele cercevelei sau feronerie.
  3. Reducerea nivelului de etanseitate datorita scaderii elasticitatii pieselor de cauciuc de etansare sau a altor elemente ale unitatii de sticla. Cel mai adesea, modelele ieftine sufera astfel de procese negative.
  4. Instalare incorecta. De obicei, oamenii incearca sa instaleze constructii de ferestre in timpul sezonului estival. In aceasta perioada, problemele care decurg din nerespectarea cerintelor pentru ajustarea cercevelei nu apar vizual. Este extrem de dificil de observat acest defect. Doar iarna, puteti observa aceste probleme.
  5. Feroneria nu asigura inchiderea stransa a clapelor de-a lungul conturului, din cauza unei defectiuni.
  6. Incalcarea conditiilor de instalare la cald, datorita carora aerul rece patrunde in camera prin pervaz sau pante.
  7. Unitatea de sticla si-a pierdut etanseitatea.

Unii utilizatori presupun ca atunci cand sunt inregistrate fluxuri de aer stabile din partea ferestrei in camera, atunci acesta ar trebui schimbat urgent. Aceasta este o conceptie gresita. Un numar semnificativ de ferestre din PVC, care sunt departe de a fi noi, pot fi reparate fara probleme si contra unei sume mici de bani.

Cand se detecteaza un curent de aer din partea ferestrelor din PVC, aceasta nu este o problema globala. Acest defect poate fi indepartat cu usurinta.

Repararea ferestrelor din plastic

Procesul incepe cu activitati de diagnosticare. Se efectueaza inspectia structurii si a tuturor componentelor si ansamblurilor sale. Este verificata etanseitatea, se formeaza o lista a procedurilor de reparatie necesare. Timpul de executie pentru fiecare dintre ele poate fi diferit, totul depinde de complexitatea defectiunii sau de defectele identificate. Urmatorii pasi efectuati sunt:

Usor si rapid se schimba feroneria, cu conditia sa nu fie foarte veche. Daca este necesara instalarea unui nou tip de ansamblu, timpul de lucru poate fi marit, ceea ce inseamna ca ritmul general al activitatilor de reparatii va scadea.

Daca se inregistreaza o incalcare grava a etanseitatii structurii, atunci unitatea de sticla trebuie inlocuita, deoarece implicarea mesterilor profesionisti va fi necesara pentru o reparatie completa.

Manipularea ajustarii cercevelelor legate de aderenta la cadru sunt prelucrate in mod ideal si se efectueaza cu promptitudine, cu conditia ca geometria sa nu fie incalcata.

Înlocuirea cauciucului, care se vor intari dupa 1-3 ani de functionare. Aceasta procedura este extrem de importanta in procesul general pentru a creste rezistenta la caldura a intregii structuri. De obicei acest lucru are loc repede.

Dificultati semnificative apar atunci cand se lucreaza cu ferestre unde geometria cadrului este rupta. Va dura mult timp pentru a rezolva aceasta problema, adesea cu implicarea instrumentelor complexe si a manipularilor de constructie.

Etanseitatea ferestrelor defectuoasa va fi eliminata prin tratarea golurilor cu spuma sau silicon de constructie. Apoi, de-a lungul intregului perimetru al pantelor, este efectuat un complex de lucrari de zugravire si vopsire.

Cand detectati in interior curentul de aer prin ferestrele de plastic, sunati la MEGAINSTALL. Vom reface ferestre complet noi din ferestrele vechi, garantat economisind resursele financiare ale partenerilor nostri.