Uncategorized @ro

Cum sa intelegeti ca este necesar sa inlocuiti etansantul la balcon

By noiembrie 19, 2021No Comments

Pe perioada implementarii serviciului de garantie, compania noastra ofera o gama larga de masuri de demontare si instalare de compactoarelor de balcon si compactoarelor (cauciucului) de ferestre metal-plastic.

Un astfel de detaliu atat de important al sistemelor de ferestre, precum etansantul, este realizat sub forma unui snur de cauciuc, de obicei gri sau negru. Aceasta piesa este montata pe sistemul PVC pentru a creste izolarea fonica in timpul exploatarii. In plus, aceste componente imbunatatesc nivelul de economisire a caldurii, a structurii ferestrei si a elementelor sale constitutive. Aceasta piesa de cauciuc mareste si etanseitatea sistemului.

In publicatie va vom explica cum se efectueaza demontarea si instalarea de  garnituri de etansare din cauciuc pentru ferestre, ce semnalmente vor indica uzura piesei care a aparut, cum sa alegeti inlocuitorul optim, de inalta calitate, pentru produsul dat.

De ce se uzeaza etansantul, care este durata lor de viata?

Absolut orice companie care efectueaza reparatii ferestre, va va sugera cu siguranta inlocuirea acestor piese de cauciuc daca sunt uzate si nu isi mai indeplinesc functiile. Cert este ca acesta este unul dintre cele mai populare servicii in randul utilizatorilor de ferestre din PVC. La urma urmei, inlocuirea etansarii geamului facuta la timp si corect este cea mai importanta parte a intretinerii.

Aceste piese sunt realizate din materiale polimerice moderne, de inalta calitate, cu o rezistenta ridicata la uzura, rezistand la sarcini externe constante. Frecventa de inlocuire a acestui dispozitiv depinde direct de natura si functionarea corecta a sistemelor de ferestre. Daca utilizati ferestrele cu atentie, atunci toate elementele ferestrei vor dura mult mai mult.

Datorita compozitiei chimice speciale a garniturii de cauciuc, produsul se deterioreaza rapid din cauza schimbarilor bruste ale temperaturii ambientale. Incepe sa se usuce, elasticitatea ii scade si, ca urmare, snurul este deformat.

In capitala Moldovei, mai ales in regiunile de nord (Otaci, Briceni, Ocnita etc.), etansantul este schimbat mult mai des decat in regiunile de sud ale Moldovei. Acest lucru se datoreaza particularitatilor climatului din regiunile nordice, astfel incat aceste componente se uzeaza mai repede. Deja la 4-5 ani de la punerea in functiune a ferestrelor, etansantul este inlocuit, chiar daca sistemul a fost folosit cu grija de proprietarul apartamentului sau casei.

Cand aceste componente au inceput sa-si indeplineasca prost functiile, atunci, in consecinta, acest lucru va afecta negativ nivelul de protectie a ferestrei impotriva influentelor externe, ceea ce implica o incalcare a etanseitatii structurii. Ar trebui sa sunati alarma (sa schimbati etansantul) atunci cand observati:

  • urme de deformare vizibile la suprafata;
  • curent de aer provenit din cadrul ferestrei;
  • zgomotul de pe strada a devenit mai clar audibil in camera;
  • iarna apare un strat de gheata in spatiul dintre fereastra si deschidere;
  • cuplarea slaba a cadrului si cercevelei, ceea ce duce la formarea condensului.

Acestea sunt, probabil, principalele motive pentru care este nevoie urgenta de schimbarea etansantului.

Vorbind despre inlocuirea de garnitura de etansare din cauciuc pentru ferestre, ar trebui sa acordati atentie faptului ca astazi sunt produse mai multe tipuri de aceste piese.

Aceste produse sunt confectionate in trei configuratii si difera prin compozitia materiilor prime utilizate. Componentele descrise de obicei sunt fabricate din silicon, cauciuc, EPDM.

Adesea, pentru o mai buna etanseitate a structurii, se foloseste un cordon (snur) special de etansare, marcat cu denumirea EPDM. Isi pastreaza elasticitatea perfect chiar si pentru o perioada indelungata, indiferent daca afara este ger sau nu. Cu o utilizare atenta a sistemelor de ferestre, aceasta piesa va functiona cel putin 5 ani.

Ce tipuri de etansanti exista

Unul dintre cei mai importanti parametri pentru alegerea piesei este selectia sectiunii. Aceasta poate fi ondulata sau tubulara. Inainte de a schimba etansantul, trebuie sa cititi recomandarile producatorului structurii ferestrei. De regula, profesionistii folosesc produse de marci practice si binecunoscute, acesta este un fel de garantie a durabilitatii piesei.

Cum sa ingrijiti corect cordonul de etansare a ferestrelor

Urmat dupa efectuarea lucrarilor de reparare a benzilor de etansare a ferestrelor din plastic ar trebui sa aveti grija in mod constant de etansant. In primul rand, trebuie curatat de murdarie si praf. De asemenea, este indicat sa-l ungeti cu un gel pe baza de silicon care sa-si pastreze elasticitatea.

Discutam cum sa inlocuim etansantul ferestrei

Este oare posibil sa faceti acest lucru de sine statator?

Daca se remarca faptul ca este necesar ca imediat sa fie inlocuit etansantul de balcon din cauza uzurii, nu este necesar sa trageti de timp cu aceasta, deoarece aceasta va atrage uzura rapida a altor elemente ale sistemului. Datorita acestui fenomen, fitingurile pot incepe sa rugineasca din cauza patrunderii umiditatii, iar praful si murdaria pot patrunde in mecanisme.

Cel mai bine este sa contactati profesionistii de la centrul de service pentru ferestre, care vor testa sistemul si vor identifica rapid problema. Acestia vor selecta o piesa noua si o vor inlocui cu promptitudine pe cea veche, in acelasi timp cercetand daca fereastra sau cadrul ferestrei mai prezinta urme de defecte sau uzura.

Cand ati ajuns la concluzia ca ar trebui sa inlocuiti etansantul ferestrei pe cont propriu, veti avea nevoie de urmatoarele instrumente: clei, foarfece, snur. Primul pas este sa indepartati piesa deteriorata si sa curatati locul de locatie de praf si murdarie. Apoi ungem colturile cadrului cu clei, dupa care montam (introducem) un nou snur pe lungimea ferestrei intr-un segment continuu. Taiem cu grija capetele si fixam locul conexiunii cu clei.

De obicei, procedura de a schimba garnitura de etansare pentru geamurile din plastic – este o activitate destul de simpla, prin urmare, costul unui astfel de serviciu din partea specialistilor companiei este destul de mic. Prin urmare, oamenii apeleaza de bunavoie la diverse companii pentru a nu efectua in mod independent aceste manipulari pentru a schimba snurul, economisind astfel timp si efort.

Aflati costul si rezolvati problema astazi. Consultatia este gratuita.

Solicitati un apel

Avantajele lucrarilor de reparare a ferestrelor din plastic/ PVC oferite de „MEGAINSTAL”

Angajatii companiei noastre vor efectua o gama completa de masuri de restaurare menite sa imbunatateasca caracteristicile ferestrelor din PVC al cele mai competitive preturi din capitala Moldovei. Vom efectua lucrari de diagnosticare aprofundate, precum si masuratori in conformitate cu standardele tehnice actuale. Folosim doar echipamente si instrumente europene moderne, care ne vor permite sa efectuam rapid intretinereade  Ferestre din PVC fara a incalca integritatea tuturor elementelor. Specialistii companiei au urmat o pregatire specializata, toti angajatii au o categorie de inalta calificare. Prin urmare, compania noastra garanteaza o calitate inalta a lucrarilor de reparatie si restaurare a ferestrelor din plastic/ PVC, precum si preturi rezonabile pentru serviciile oferite