Uncategorized @ro

Cum sa aveti grija de fereastra din plastic

By septembrie 4, 2021No Comments

Va rugam sa retineti ca ingrijirea din spatele ferestrei de plastic este garantia functionarii sale pe termen lung si fara probleme. Respectand o serie de recomandari, puteti preveni posibile deteriorari ale structurii ferestrei.

Masuri de reparare a geamurilor termopan

De multe ori ferestrele instalate acumuleaza mult praf in timpul renovarii apartamentului sau casei. In aceasta privinta, inainte de a va muta in incapere, ar trebui sa apelati mesterul pentru o curatare a si ungere a feroneriei detaliata.

Cum sa aveti grija de articolele din plastic

Este interzisa curatarea cadrelor cu agenti chimici de curatare agresivi, care contin clor, alcool, deoarece pot deteriora grav suprafata. Cel mai bine este sa aplicati solutia apoasa cu o carpa moale.

Cum sa ingrijiti corect geamul

Pentru a efectua aceasta procedura, este suficient sa folositi metode zilnice de ingrijire a lucrurilor din sticla. Este permisa utilizarea pulberilor speciale de curatare. Dar, ar trebui sa evitati patrunderea solutiilor de curatat in interiorul de garnituri de cauciuc si geamuri din plastic.

Prelungim durata de viata a garniturilor si feroneriei

Componenta tehnica a geamului termopan este cel mai important atribut al oricarui sistem de ferestre. Pentru o functionare exacta si de lunga durata a produsului, ar trebui sa ungeti periodic elementele feroneriei cu ulei de masina unde se afla pictogramele „ulei” sau „picatura de ulei”. Lubrifiantul optim este unul care nu contine particule de rasina sau acizi corozivi (de obicei utilizat pentru ingrijirea masinilor de cusut).

De asemenea, este necesar sa intretineti sigiliile in mod regulat (de doua ori la fiecare 12 luni). Cu un burete inmuiat in apa cu sapun, acestea trebuie curatate de murdarie si praf, apoi sterse si lubrifiate cu silicon (utilizate la reparatiile vehiculelor).

Cate ceva despre gaurile de drenaj

Aceste gauri sunt situate in partea inferioara a cadrului ferestrei si sunt vizibile cand se misca cerceveaua. Acestea sunt concepute pentru a elimina apa si aburul din camera. In acest sens, au nevoie de ingrijire constanta si trebuie sa fie curate, fara blocaje.

Putem spune ca ferestrele metal-plastic nu au nevoie de ingrijiri foarte complexe si care necesita mult timp. Pentru o functionare de lunga durata, este necesara o deservire periodica independenta sau contactarea serviciilor profesionistilor