Uncategorized @ro

Alegem jaluzelele potrivite

By septembrie 5, 2021No Comments

O mare popularitate in randul designerilor au castigat-o draperiile – rulou. Expertii le considera foarte functionale si elegante. Sunt disponibile intr-o gama larga de culori, tesaturi si forme. Principalele avantaje ale acestor produse sunt dimensiunile reduse, estetica si ergonomia. La ce ar trebui sa fiti atent atunci cand va veti face alegerea?

In primul rand, decideti ce tip de draperii aveti nevoie. Acestea sunt de mai multe tipuri:

  • deschise. Confectionate din tesatura si cu ax special. Pot fi montate pe cornisa sau perete. Acestea difera in ceea ce priveste costul redus si sunt versatile in utilizare;
  • inchise. Ele difera prin designul lor original. Axul este inchis de o cornisa speciala, iar pe laterale sunt elemente de directionare. Aceste draperii acopera deschiderea ferestrei la capacitatea maxima.

Inainte de a alege culoarea draperiilor, ar trebui sa decideti asupra densitatii tesaturii. Acest lucru influenteaza cantitatea de lumina care patrunde in camera. Fiecare camera ar trebui sa fie iluminata intr-un mod diferit; in consecinta, se alege o tesatura de draperie diferita. Va oferim mai multe recomandari cu privire la aceasta dilema.

Bucatarie. Aici este nevoie de iluminare la maximum. Tesaturile translucide vor functiona.

Camera de odihna. Veti avea nevoie de o tesatura de draperie groasa pentru a va proteja de lumina stralucitoare a soarelui, felinare, reclame LED, etc. Un nivel similar de densitate a tesaturii este necesar pentru sala unde se afla camera de home theater pentru a asigura un intuneric absolut.

Camera pentru copii. Pentru a crea un climat optim in astfel de camere, sunt selectate draperii cu un nivel mediu de transmitere a luminii. Dar este posibila utilizarea produselor echipate cu tesaturi dense. Este important sa corelati corect nevoile bebelusului, ale adolescentului si functionalitatea camerei. Pentru un elev, este mai bine sa aleaga draperii cu un nivel mediu de densitate, astfel incat sa-si poata face temele fara stres.

Roletele zi-noapte merita o atentie speciala. In constructia si designul lor puteti gasi componente transparente din tesatura. Este posibila o combinatie de rapoarte diferite, care va permite sa creati nivelul necesar de intuneric in camera si vizualizare optima. Cei care au deschideri mari ale ferestrelor, draperiile „zi-noapte” sunt perfecte. Va rugam sa retineti ca sortimentul si gama de culori a rulourilor este foarte extinsa, puteti alege orice model, tinand cont de nevoile dvs. si de caracteristicile camerei.