Uncategorized @ro

De ce geamurile din plastic asudta?

By noiembrie 19, 2021No Comments

Astazi ferestrele din plastic sunt foarte populare in tarile post-sovietice. Acest lucru se datoreaza aspectului lor atractiv, fiabilitatii, durabilitatii, performantei excelente. Datorita cererii crescute pentru aceste produse din metal-plastic, numarul firmelor specializate in montajul de ferestre din PVC a crescut considerabil. Cand neprofesionistii sunt implicati in aceasta problema, dupa un timp poate aparea un fenomen negativ – poate aparea apa pe pervaz.

Expertii cunosc faptul ca fereastra curge din mai multe motive. Mai mult de atat, nu intotdeauna catalizatorul acestui proces poate fi calitatea proasta a materialelor sau defectele instalatorilor. Cand, intr-o perioada de conditii meteorologice nefavorabile, asa-numitul „planset” al ferestrei din plastic este inregistrat brusc, trebuie sa apelati imediat la mesterii profesionisti pentru servicii de reparatii geamuril efectuand intretinerea lor ulterioara. Un bun specialist va inspecta sistemul pentru a identifica eventualele defecte, a identifica motivul scurgerii si a-l elimina imediat folosind instrumentele disponibile. Care este motivul pentru care ferestrele din plastic incep sa curga.

Tehnologia de instalare este stricata

In primul rand, ar trebui sa intelegeti problema in cele mai mici detalii, scurgerea in unitatea de sticla se formeaza numai in perioada de precipitatii sau indiferent de vremea de afara. Cand apa se acumuleaza pe pervaz numai in perioada vremii rele, inseamna ca sistemul este instalat incorect. Acest fapt este posibil datorita:

 • nivelului scazut de pregatire a lucratorilor;
 • lipsa cunostintelor necesare despre proiectarea ferestrelor din PVC si elementelor sale constitutive;
 • materiale ieftine folosite;

Pentru a nu avea probleme similare pe viitor, va recomandam sa contactati producatori si instalatori testati in timp care s-au recomandat deja bine pe piata.

S- a uscat etansantul

Dupa cum stiti, fereastra din plastic este echipata cu un etansant subtire de cauciuc. Cand se uzeaza, pot aparea scurgeri la ferestre. Cum se poate de rezolvat aceasta problema?

In primul rand, la etapa instalarii unui sistem de ferestre, este necesar sa se discute cu instalatorii care este durata de viata a acestei piese. Daca etansarea este realizata din polimeri, atunci acest material este sensibil la schimbarile bruste ale vremii si luminii solare. Cand iarna era deosebit de geroasa si verile extrem de calde, atunci veti vedea geamuri ce curg la balcon chiar si in cazul unei ploi usoare din cauza faptului ca etansantul a devenit inutilizabil, pierzandu-si elasticitatea si etanseitatea.

Nu a fost aplicata  o cantitate suficienta de spuma pentru asamblare

Un alt motiv pentru care geamurile curg, etansarea foarte slaba a articulatiilor.

Chiar si tinand cont de faptul ca sistemele din PVC sunt produse extrem de precis in concordanta cu dimensiunile, deschiderea ferestrei in sine are parametri geometrici optimi. Dar atunci cand cadrul este montat pe locul in care a fost amplasata vechea fereastra, atunci adesea in procesul de indepartare a vechiului sistem, betonul sau caramida se sfarama serios. Acest lucru duce la formarea de goluri, care trebuie umplute cu spuma poliuretanica. Acest material izoleaza suplimentar cadrul, facandu-l mai stabil si mai termoizolant.

Cand un geam din plastic asudta in timpul precipitatiilor, din cauza lipsei spumei poliuretanice, puteti avea cateva probleme suplimentare:

 • deseori apar curentii de aer;
 • apare un strat de gheata;
 • izolarea fonica este slabita.

De ce ferestrele din mansarde pot incepe sa curga

Mai devreme am subliniat de ce ferestre curg pe timp de ploaie prin definirea unei liste de motive. Sunt cazuri de umezeala pe pervaz, chiar si atunci cand afara nu ploua si vremea este uscata. Acest lucru nu inseamna ca ferestrele au scurgeri in incapere. Cert este ca in ele se acumuleaza condens: unitatea de sticla se abureste, iar micile picaturi curg in jos si formeaza balti.

Adesea, umezeala se formeaza din cauza constructiei din PVC de proasta calitate sau din cauza greselilor facute la constructia cladirii rezidentiale. Cusaturile panourilor sunt unul dintre motivele reale, mai ales atunci cand sunt sigilate incorect.

La randul sau, aceasta parte incepe sa elibereze treptat umiditatea in camera, incalcand microclimatul format. Cand se inregistreaza ca ferestrele de la mansarda curg, urme de mucegai sunt vizibile pe podea sau tavan, iar picaturile de apa sunt vizibile pe pereti – cel mai probabil cauza este in cusaturile cladirii care se formeaza intre panouri.

Ce sa faceti cand geamurile curg?

  Dupa ce ati inteles din ce motiv si in consecinta de ce curg ferestrele acum trebuie sa intelegeti cum sa rezolvati aceasta problema. Constructiile actuale de ferestre, de-a lungul timpului, vor implica in plus cateva probleme serioase:

 • o crestere a pierderilor de caldura din cauza incalcarii etanseitatii structurii;
 • cadrul incepe sa se deformeze din cauza contactului constant cu apa;
 • plasticul poate deveni galben, ceea ce strica imediat aspectul produsului, interiorul.

Cand curg ferestre din plastic atunci cel mai bine este sa apelati la mesteri profesionisti si iata de ce:

 1. Specialistul va identifica cu precizie si rapid cauza scurgerii.
 2. Efectuati masuri de ajustare, ceea ce uneori este suficient.
 3. Acesta va informa despre operatiunile necesare in vederea intretinerii ferestrelor din PVC, ceea ce va creste durata de viata a sistemului.

Potrivit angajatilor companiei MEGAINSTAL, uneori este imposibil sa elimini problema doar regland (ajustand) fereastra.

Cum sa remediati o scurgere intr-o structura de fereastra din PVC?

Principalul lucru care trebuie atins este sa eliminati cauza principala a umiditatii acumulate pe pervaz:

 • cand motivul consta in etansant, acesta este demontat rapid si se instaleaza unul nou in locul sau. La verificarea acestuia, trebuie sa se potriveasca bine si sa nu se indeparteze de unitatea de sticla, sa nu se sfarame, sa nu se indoaie;
 • uneori motivul poate sta in lipsa spumei de montare. Pentru a elimina aceasta problema, va fi necesar sa se implementeze o serie de masuri. Pantele si toate cusaturile sunt demontate, iar conexiunile sunt spumate cu grija. Se achizitioneaza un etansant special pentru etansarea conexiunilor. Apoi se aplica tencuiala pe acesta si apoi se instaleaza pantele;
 • dar cand geamurile au scurgeri din cauza greselilor facute in timpul instalarii sau din cauza defectelor sistemului de ferestre. Atunci, cadrul va trebui reinstalat. Nu va recomandam sa faceti lucrarile de instalare cu propriile forte, deoarece este destul de complicat si necesita timp. Mai bine contactati mesterii profesionisti. Iata atunci puteti uita de scurgere.

Algoritmul actiunilor

Cand observati umezeala pe pervaz, va recomandam sa folositi o instructiune speciala, datorita careia puteti rezolva rapid problema fara costuri suplimentare. Algoritmul de manipulare este urmatorul:

 1. Efectuati un apel la „MEGAINSTAL” si aplicati pentru a apela mesterul in momentul convenabil dvs.
 2. In timp ce specialistul se deplaseaza spre dvs., indepartati umezeala cu o carpa de pe geam.
 3. La sosire, angajatul companiei va efectua prompt masuri de diagnosticare si va identifica cauza defectiunii.

Cand este suficient doar reglarea ferestrelor pentru a rezolva problema aparuta la fereastra, atunci aceasta manipulare va fi efectuata pe loc. Daca sunt necesare masuri mai complexe, atunci mesterul va explica situatia in detaliu si va face o estimare a costului lucrarilor de reparatie. Daca totul se potriveste, atunci se incheie si se semneaza un contract de prestare a acestui serviciu intre client si reprezentantul companiei. Serviciul poate fi utilizat non-stop prin apelarea numerelor de contact indicate pe site.

Aflati costul si rezolvati problema astazi. Consultatia este gratuita.

Solicitati un apel

Avantajele lucrarilor de reparare a ferestrelor din plastic/ PVC oferite de „MEGAINSTAL”

Angajatii companiei noastre vor efectua o gama completa de masuri de restaurare menite sa imbunatateasca caracteristicile ferestrelor din PVC al cele mai competitive preturi din capitala Moldovei. Vom efectua lucrari de diagnosticare aprofundate, precum si masuratori in conformitate cu standardele tehnice actuale. Folosim doar echipamente si instrumente europene moderne, care ne vor permite sa efectuam rapid intretinereade  Ferestre din PVC fara a incalca integritatea tuturor elementelor. Specialistii companiei au urmat o pregatire specializata, toti angajatii au o categorie de inalta calificare. Prin urmare, compania noastra garanteaza o calitate inalta a lucrarilor de reparatie si restaurare a ferestrelor din plastic/ PVC, precum si preturi rezonabile pentru serviciile oferite