Uncategorized @ro

Recomandari pentru curatarea geamurilor

By august 9, 2022No Comments

Sistemele de vitrare usoare si fiabile cu profile de aluminiu sunt din ce in ce mai alese pentru proiectarea balcoanelor cu loggii, pentru instalarea intr-o zona rezidentiala. Pentru ca o suprafata metalica sa pastreze un aspect simplu, dar prezentabil pentru o perioada mare de timp, trebuie sa urmati o serie de reguli pentru ingrijirea ei.

Ce este necesar pentru ingrijire

Geamurile din aluminiu sunt curatate folosind produse si materiale care sunt de obicei mereu la indemana. Acestea includ:

  • apa curata
  • solutie de sapun;
  • tesatura de bumbac;
  • burete de spuma;
  • ziar

Solutia de sapun poate fi inlocuita cu o optiune mai eficienta sub forma de apa sarata cu adaos de amoniac. Dupa spalare, va fi suficient sa stergeti suprafata uscata cu un ziar mototolit.In cazul poluarii severe, merita sa apelati la mijloace speciale. Acestea includ:

  1. Compozitii detergente pentru geamuri. Acestea sunt lichide, geluri, spray-uri.
  2. Servetele pentru curatare. Puteti gasi carpe umede gata facute, carpe din microfibra care curata bine suprafata de sticla fara a o deteriora.
  3. Aceasta categorie include perii cu maner telescopic si o insertie de lucru acoperita cu cauciuc. Pentru confortul spalarii ferestrelor si sistemelor mari de la etajele superioare, exista dispozitive speciale cu magneti. Deci nu este nevoie sa curatati manual totul din exterior.

Pentru a lucra cu profilul, este inacceptabil sa folositi unelte si instrumente care pot avea un efect abraziv. Acest lucru este justificat de faptul ca aluminiul se zgarie usor. Asemenea daune nu pot fi reparate. Iar pentru a evita aparitia petelor pe geamurile termopan, producatorii recomanda abandonarea solutiilor care contin alcool.

Cum se curata geamurile din aluminiu

Curatarea trebuie facuta imediat ce apare murdarirea. De regula, aceasta are loc de 2 ori pe an: dupa iarna si inainte de inghet.

Procesul incepe cu curatarea suprafetelor interne. Dupa ce se usuca, puteti trece la partea exterioara. Pentru a preveni caderea de pe fereastra steclopachet , trebuie sa folositi instrumente speciale.

Ferestrele nu trebuie lasate umede. Acestea trebuie sterse imediat. Deci nu vor exista pete, scurgeri prin microfisuri. Metalul va fi, de asemenea, mai putin corosiv.

Cum sa curatati ramele

O solutie obisnuita de sapun are un efect bland asupra metalului. Dupa aceasta, nu exista pete ca urmare a reactiilor chimice. Praful este sters cu o carpa uscata, iar murdaria din gauri este curatata cu o perie cu peri sintetici.

Petele de ulei si urmele de materiale de vopsea trebuie indepartate cu produse speciale pentru profile de aluminiu. Zgarieturile si loviturile minore pot fi „inlaturate” vizual cu un creion corector. O alta optiune este rasina de aluminiu.

Pentru a preveni aparitia unor noi daune, suprafata poate fi protejata cu un compus siliconic. Are efect conservant. Balamalele, manerele si alte accesorii, inclusiv cauciucul de etansare, dupa spalarea geamurilor, se recomanda lubrifierea acestora cu o pasta speciala sau ulei mineral.

Urmand o serie de reguli simple pentru ingrijirea ferestrelor steclopachet cu profil de aluminiu, puteti prelungi durata de viata a sistemului, precum si sa-i pastrati aspectul.