Uncategorized @ro

Actualitatea inlocuirii termopanelor

By iulie 20, 2022No Comments
reparatii termopane chisinau

Adesea, companiile de termopane sunt contactate de clienti care isi exprima dorinta de a inlocui geamurile vechi cu sisteme noi din PVC prin faptul ca toti vecinii lor au facut deja acest lucru. Cu toate acestea, factorul psihologic nu este singurul motiv. Exista situatii in care schimbarea termopanelor este necesara din punct de vedere tehnic.

Doua situatii justificate tehnic

Prin instalarea de ferestre noi, se rezolva astfel de probleme precum geamurile de calitate scazuta de la producator sau modelele invechite. Acestea din urma sunt adesea ferestre cu forjare din lemn, care a esuat din cauza duratei de viata limitate. In alte cazuri, de regula, va puteti limita la repararea sau inlocuirea accesoriilor. Pentru utilizatori, aceasta optiune este mult mai ieftina si dureaza mai putin.

Ce defectiuni tehnice nu pot fi reparate

In cazul ferestrelor din lemn, este usor de identificat uzura naturala sau deteriorarea mecanica. Motivul celui de-al doilea este, de regula factorul uman: utilizare neglijenta, neatenta, etc. Daca vorbim de sisteme din plastic, atunci este necesara inlocuirea completa a geamurilor in urmatoarele conditii:

  1. La geamurile “steclopachet”, aburul se acumuleaza in picaturi de apa din cauza etanseitatii profilului si a sticlei. Totusi, puntile reci din golurile de montaj si la imbinarile dintre elementele structurale cresc deplasarea aerului cald catre ferestre. Ca urmare, umiditatea continuta in acesta se depune pe sticla, rame, pante.
  2. Formatiuni fungice. Condensul mentionat mai sus si etanseitatea slaba a sistemelor de vitrare sunt cauzele mediului favorabil pentru aparitia si dezvoltarea mucegaiului. In cazul ramelor din lemn apar si zone afectate daca se ignora tratamentul periodic al materialului cu compusi antiseptici.
  3. Poluarea cu praf stradal. Daca murdaria de pe strada a inceput sa apara in interiorul camerei prin ferestrele inchise, atunci acesta este un semn clar de depresurizare a imbinarilor. De asemenea, motivul poate fi neglijenta instalatorilor de ferestre, care au executat prost lucrarile de izolare a ferestrelor.
  4. Deformarea cercevelei de deschidere. Prin analogie cu cadrul ferestrei din lemn, distorsiunile si fisurile din rame nu pot fi restaurate. Adica, este necesara schimbarea sistemului cu unul nou.

Elementele de fixare, balamalele si fitingurile (feroneria) de blocare esueaza din cauza unuia dintre cele trei motive: uzura tehnica, calitate scazuta sau factor uman. Fiecare dintre factori este direct legat de starea generala a canelurilor de deschidere. Prin urmare, este important sa le verificati functionalitatea. Deseori se identifica probleme care nu pot fi rezolvate.

Decizia de a inlocui sau repara

Daca dintr-un motiv sau altul exista indoieli cu privire la starea de sanatate a geamului, atunci nu trebuie sa apelati imediat masurator pentru a instala ferestre noi. Mai intai trebuie sa contactati mesterii care vor analiza situatia specifica. In cele mai multe cazuri, sunt detectate astfel de defectiuni care pot fi corectate prin reparatii minore, ajustarea fitingurilor (feroneriei) sau reinstalarea profilului.

Exemple comune:

  1. O cauza obisnuita a curentilor de aer a ferestrelor este potrivirea slabita a cercevelei de deschidere pe cadrul principal. Acest lucru se datoreaza circuitului de etansare defect sau mecanismelor de blocare slabite. Banda de cauciuc poate fi inlocuita, iar fitingurile (feroneria) pot fi reglate.
  2. Aspectul exterior. Curatarea ramelor, lustruirea sticlei, inlocuirea fitingurilor exterioare si a glafurilor, repararea pantelor – lista de solutii cu buget redus care contribuie la reinnoirea sistemelor de ferestre. Adica nu este necesara schimbarea completa a ferestrelor din motive estetice.

Exista si alte situatii care pot fi corectate fara a lua masuri drastice. Singura exceptie, de regula, este deteriorarea critica a profilului principal. Montoanele si ramele cercevelelor mobile trebuie inlocuite fara a demonta structura in ansamblu.

Cum sa ingrijiti corect ferestrele

Pentru ca ferestrele din plastic sa serveasca nu mai putin decat perioada declarata de producator, trebuie urmate o serie de recomandari simple. Mai exact:

  1. Spalarea geamurilor si a ramelor. Curatarea nu trebuie facuta des, deoarece plasticul si sticla nu absorb murdaria. Pentru curatare se folosesc produse neagresive din punct de vedere chimic, care fara componente abrazive. Atunci culoarea si suprafata neteda a structurilor vor fi pastrate in aceeasi stare.
  2. Lucrari de reparatii termopane. In timpul reparatiilor cosmetice sau de alta natura a apartamentului/ casei/ incaperii este necesara inchiderea ferestrelor cu folie ermetica. Astfel, toti vor fi protejati de aparitia contaminantilor greu de spalat de pe ele. Ulterior, indepartarea vopselei, grundului sau cimentului este foarte probabil sa deterioreze plasticul.
  3. Fitingul (Feroneria) trebuie curatat de praf o data pe an, lubrifiantul tehnic trebuie schimbat pentru a preveni uzura rapida. Acelasi lucru este valabil si pentru elasticul de etansant, care se poate crapa de la uscare.

Respectarea acestor recomandari, utilizarea atenta a designului va prelungi durata de viata a ferestrei. Daca dintr-un motiv sau altul nu este posibil sa se efectueze masuri preventive pentru ingrijirea geamurilor sau daca exista indoieli cu privire la functionalitatea sistemului, atunci puteti contacta angajatii companiei noastre. Garantam o abordare profesionala a oricarei situatii legate de ferestrele din plastic.