Cum elimini pierderile de căldură de la interior: sfaturile specialiștilor Megainstall
Pierderile de căldură de la interior sunt extrem de neplăcute atunci când vine vorba despre confortul familiei tale sau despre plata facturii de energie. Ele apar atunci când există diferențe mari de temperatură între interior și exterior. Atunci când afară temperaturile sunt scăzute, iar în casă este cald datorită sistemului de încălzire, căldura tinde să plece spre exterior.
Cum reducem pierderile de căldură
În primul rând, trebuie să înțelegi mai bine modalitățile prin care se ajunge la pierderea căldurii. Sunt două tipuri principale:
prin conducție;
prin convecție.
Odată ce descoperi prin care dintre aceste metode căldura părăsește spațiul locuinței tale, vei știi și ce ai de făcut pentru a salva resurse.
#1. Conducția
Este fenomenul prin care diferența de temperatură între exterior și interior cauzează deplasarea masei de aer mai calde spre zona rece. Adică, în cazul iernii, căldura din casă tinde să iasă. Iar vara, chiar dacă folosești aer condiționat, căldura de afară vrea să își facă locul în locuința ta. În acest caz, cel mai eficient este să termoizolezi casa.
#2. Convecția
Se referă la mișcarea curenților de aer în interiorul locuinței. Mai exact, este vorba despre crăpăturile de sub uși sau gemurile neetanșe. După cum ți-ai dat deja seama, cea mai simplă soluție pentru această problemă este schimbarea ferestrelor și ușilor. Cele din termopan sunt varianta ideală, pentru că se închid foarte bine și îți protejează casa de frig.
Ferestrele și ușile: locul principal pe unde se pierde căldura de la interior
Dincolo de calitatea ferestrelor și ușilor tale, care trebuie să fie una superioară dacă vrei să minimizezi riscurile de pierdere a căldurii, mai sunt câteva aspecte pe care e bine să le ai în vedere. Dacă încă ești în stadiul de proiectare a viitoarei tale case, ține cont de orientarea ferestrelor.
Îți recomandăm să le orientezi în funcție de soare. Estul este punctul cardinal preferat atât pentru camerele copiilor, cât și pentru dormitoarele adulților. Astfel, beneficiezi din plin de lumina naturală în prima parte a zilei. Sudul este indicat pentru bucătărie, iar vestul pentru living, pentru a te putea bucura de razele soarelui toată după-amiaza.
Fără pierderi de căldură la interior: trucuri pe care să le aplici
Pentru ferestrele și ușile tale, am întocmit o listă de acțiuni pe care le poți aplica pentru a minimiza sau chiar a înlătura pierderile de căldură. Serviciile Barrier îți stau la dispoziție pentru proiectele tale ambițioase. Iată sugestiile specialiștilor Barrier!
Astupă gaura cheii cu materiale speciale.
Există capace speciale care acoperă gaura cheii. În acest fel, ești singur că nici măcar prin cele mai mici orificii, aerul rece nu își face loc în locuința ta.
Folosește storuri pentru izolarea geamurilor.
După cum am menționat și mai sus, storurile sunt o soluție eficientă pentru a păstra căldura în casă.
Folosește praguri false.
Pentru camerele nelocuite sau cele neîncălzite, precum garajul, există opțiunea montării unor praguri false din cauciuc, lemn sau burete. Nu uita să pui un astfel de prag și la ușa de la intrare.
Izolează încheieturile geamurilor.
Lipește bande izolante sau bureți la marginea geamurilor. Acesta este un mod ieftin și rapid de a evita pierderile de căldură.